Dukkah

zaterdag 10 augustus 2019 door Barbara

Dukkah is een kruiden-notenmengsel en er bestaan vele variaties van. Je kan qua noten hazelnoten, of amandelen, of cashewnoten, of…. een mix, of noten met of zonder vliesje…. gebruiken. Maakt niet veel uit. Onderstaande is echt een mega lekkere dip voor brood met olijfolie!
Dip brood in olijfolie en daarna in de dukkah, mjam!!! Of strooi dukkah over salades.

Nodig:

  • 100 gram hazelnoten (met vliesje)
  • 2 eetlepels sesamzaad wit
  • 1 eetl sesamzaad zwart
  • 1 eetl karwijzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 theel gemalen steranijs
  • 1/2 theel chilivlokken
  • 1,5 tl venkelzaad
  • 2 tl zwart sesamzaad had ik niet dus ik gebruikte gewone, gaat ook prima
  • 1 theel  zwarte peperkorrels
  • 1 theel komijnzaad
  • 1 eetl venkelzaad
  • 1 theel grof zeezout

Bereiden:

  1. hak de noten grof en rooster in een droge koekenpan. Zet opzij.
  2. rooster de rest van de ingrediënten, behalve het zout! Roosteren tot: het sesamzaad kleurt, de komijn en koriander gaan “poppen”, de kruiden gaan geuren.
  3. maal al deze ingrediënten van stap 2 in een “koffiemolen”, tot ze mooi grof gemalen zijn. Het moet geen poeder worden.
  4. hak de noten nog iets fijner in een keukenmachine en voeg alle ingrediënten van stap 2 en het zout toe. Maal heel even, tot het mooi gemengd is.

Zet op tafel: schaaltje lekker olijfolie (AH basic is echt lekker om zo mee te dippen), schaaltje dukkah, vers stokbrood / turks brood.

 

 

1 reactie op “Dukkah”

  1. Midden-oosters hapjesdiner-- Barbara Culinair zegt:

    […] dukkah […]