Filodeegrolletjes met diverse bonen, champignons en bietjes

zaterdag 20 juli 2019 door Barbara

Dit is een recept ontstaan uit samenvoeging van officieel 2 recepten en dan nog een 3de uitvoering….. Het begon met “zwarte bonen quinoa burgers” en “mungbonen burgers met haver”. De zwarte bonen burgers waren te scherp geworden, dus heb ik er mungbonen en havervlokken en havermelk aan toegevoegd.  Maar ik vond zeker de haver absoluut geen succes…. droge naar haver smakende burgers ….. Vervolgens heb ik er meer bietjes en champignons aan toegevoegd en daar burgers van gebakken…. smaak zo zo….. En toen volgende versie 3: filodeegrolletjes a la oosterse “filodeegsigaren met feta en spinazie”…. maar dan anders :-). Ik heb “sac yufka” gebruikt, te koop in mediterraanse supermarkt. Je kan ook filodeeg uit de vriezer gebruiken.

Nodig voor de vulling: (de hoeveelheden zijn dus echt: doe maar wat. Proef en voel of de smaak en consistentie goed zijn. De haver heb ik weggelaten uit de recept, voegt niets toe)
zwarte bonen
eventueel mungbonen (als je die toch over hebt van de mungbonenspread)
champignons
gekookte bietjes (mag ook rauw)
kikkererwtenmeel
peper, zout
koriander en komijnpoeder
olijfolie
havermelk of sojamelk
sesamzaadjes

Bereiden:
Laat de bonen een nachtje weken en kook gaar in 20 min. Je kan ook bonen uit blik gebruiken.
Hak de champignons fijn in een keukenmachine en bak in koekenpan tot het mengsel “droog” is.
Hak de bietjes in de keukenmachine fijn.
Hak de bonen fijn. Voeg koriander-komijnpoeder / peperzout naar smaak toe. Voeg de bietjes, champignons toe en meng in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Voeg kikkererwtenmeel toe als het te nat is

Meng de olijfolie en de plantaardige melk. Dit gebruik je om het deeg mee te bestrijken.

Knip de deegvellen in vierkantjes, ter grootte van de rolletjes die je wilt maken. Als je yufka hebt gekocht, kan je een vel in vieren of zessen knippen (driehoekjes).
Smeer het vel in met olijfoliemelkmengsel
Schep een streep vulling aan de rand en rol op tot een rolletje. Bestrijk met olijfoliemelkmengsel en bestrooi met sesamzaadjes.
Maak zo alle rolletjes.

Oven ca 200 gr  (bovenste oven 21o gr) en bak de rolletjes in 15 min goudbruin.

jufka

Dit filodeeg had ik gekocht in de koeling bij “saffraan”, in almere buiten. Grote rechthoekige vellen. Knip ze door 6 voor mooie stukjes voor de sigaren. Daarna per 2 vellen invriezen. Let op dat het deeg snel uitdroogt, maar als het goed inkwast met olijfolie-havermelkmengsel komt het helemaal goed 🙂

 

Geen reacties meer mogelijk.