Zwarte bonenhummus met citroen en zathar of gedroogde munt

zaterdag 20 juli 2019 door Barbara

Een variatie op de traditionele hummus: met zwarte bonen. Zalig met flatbread en rauwkost. Je kan met de hoeveelheden variëren naar smaak. Ik heb gedroogde zwarte bonen gebruikt. Die moet je een nachtje laten weken en dan in ca 20 min gaar koken.

Recept 1 – nodig:
ca 100 gr gedroogde zwarte bonen
citroensap en rasp van 2 citroenen
een klein beetje tahin (ca 2 eetl)
zathar naar smaak (denk 2-3 eetl)

Laat goed intrekken. De zathar en citroen geven dit een hele frisse smaak.

zathar

Recept 2 – nodig:
ca 100 gr gedroogde zwarte bonen
citroensap en rasp van 1 citroen
2-4 eetl tahin
1 eetl gedroogde marokkaanse munt (heb ik als thee)

 

1 reactie op “Zwarte bonenhummus met citroen en zathar of gedroogde munt”

  1. Midden-oosters hapjesdiner-- Barbara Culinair zegt:

    […] zwartebonenspread […]