Baba ganoush

zaterdag 20 juli 2019 door Barbara

Een zalige spread om te eten met “flapjes”  (wraps, homemade tortilla’s chips  of libanees brood) of rauwkost. Let op: maak dit van tevoren zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Bijv ’s middags maken om ’s avonds pas te eten.

Nodig:
2 aubergines
beetje zout
citroensap en rasp (1 of 2 citroenen)
peterselie (krul)
1 teentje knoflook, geperst

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 gr (bovenste oven 235)
Snijdt de aubergines in de lengte doormidden en leg ze op een bakplaat (op bakpapier).
Bak ca 30 min tot de aubergines helemaal zacht zijn. Laat afkoelen.
Schraap het vruchtvlees uit de aubergine en schep in de kom van een keukenmachine. Voeg de knoflook, peterselie, zout, citroenrasp+sap toe en mix tot een glad mengsel.

 

Geen reacties meer mogelijk.