Falafel

donderdag 13 juni 2019 door Barbara

Het geheim van de falafel is: gebruik geen kikkererwten uit blik!!! Gebruik gedroogde kikkererwten die je 24 uur /  een nacht laat weken in water. Je kan ook mengsel van kikkererwten en zwarte bonen gebruiken.

Nodig voor 4 p, ca 18 balletjes:
200 gr gedroogde kikkererwten, nachtje laten weken. Voor gebruik afgieten en afspoelen onder de koude kraan.
1/2 rode ui
2 tenen knoflook
1/2 rode spaanse peper
1 eetl korianderzaad (heel)
1 eetl komijnzaad (heel)
1/2 theel korianderzaad (poeder)
1/2 theel komijnzaad (poeder)
1 theel zout
1 theel baking soda

Bereiden:
Rooster alle kruiden een paar min in een droge koekenpan, tot ze gaan geuren, giet in bakje en zet apart.
Hak de ui, peper en knoflook fijn in een keukenmachine. Schep in schaaltje, zet apart
Hak de kikkererwten fijn in de keukenmachine. Voeg de kruiden en ui/peper/knoflook, zout, baking soda toe (dus alle ingredienten :-)) en mix goed tot een mooi glad deeg / beslag.
Vorm er ca 18 balletjes van en frituur ze een paar min. Test eerst met 1 falafel. Duurt wel een paar minuten.

Frituren in frituurpan of (bij ons):
klein pannetje met 0.5 l olie, kleinste plaatje, stand 7.

Serveren: met koolsalade en tahinsaus of met hetzelfde maar dan nog in een wrap.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.