Currywurst van seitan met currysaus

woensdag 12 juni 2019 door Barbara

Dit recept is echt waar niet te geloven zooooooooo lekker !!!!!!! Echt de structuur van de worst is mega goed!!!! De champignons zorgen voor een zachte structuur. En het karwijzaad is een essentiële smaakmaker. Met de salie moet je wel oppassen, echt niet teveel erin doen. Volgende keer proberen met een snufje kruidnagel erbij ipv salie, voor een meer Groninger worst.

Voor de hoeveelheden: gebruik “cups” als maatbeker.

Nodig voor de worst (4 worsten):
2 cups tarwegluten (cups tot de rand afvullen)
2/3 cup kikkererwtenmeel
2 eetl gistvlokken
1 eetl knoflookpoeder
1 theel gedroogde salie
1 theel karwijzaad
1 theel gele mosterdpoeder
2 cups groentenbouillon
1 cup zeer fijngehakte champignons
3 eetl sojasaus
bakplaat
4 stukken aluminiumfolie

Bereiden van de worsten:
Kneed alles tot het een mooi deeg is. Kneed een paar minuten door, om de tarwegluten hun werk te laten doen (maken het elastisch). Deeg mag een beetje slappig zijn, maar je moet er wel worsten van kunnen vormen.
Leg de worsten op de stukken alufolie en rol ze strak in de folie. Zorg dat de uiteinden helemaal dicht zitten. Maak er een “snoeppakketje van”.
Oven 175 gr (bovenste oven 200 gr) en bak ze ca 40 min. Ze moeten een beetje stevig aanvoelen. Let op, als je de folie ” open draait” dan kan er gloeiendhete lucht uitkomen! Laat de worsten in de folie ca 5-10 min rusten. Bij mij plakten de worsten aan de folie, maar na het rusten kon ik ze er zo uithalen.
Snijdt in plakken en serveer warm met onderstaande currysaus. Die je kan maken als de worsten in de oven zitten.

Variatie:

3 theel Italiaanse kruiden, 2 theel gemalen roze peper.

1 theel kruidnagelpoeder, 2 theel mosterdzaden

1 cup geraspte wortels, 1/2 cup rode ui, 1/2 cup champignons

Currysaus:
Nodig:
1 cup tomatensaus (gepureerde tomaten uit een pak)
1 eetl geconcentreerde tomatenpuree uit blikje
1 eetl kerriepoeder (mag ook wat meer zijn)
3 eetl witte wijn azijn
1 theel uienpoeder
1 theel knoflookpoeder
1/2 eetl sojasaus
1/2 gemberpoeder
wat water naar smaak

Bereiden:
Meng alle ingredienten tot een gladde saus. Leng aan met water naar smaak. Ik heb er best een plets water ingedaan.

 

Geen reacties meer mogelijk.