Hamburgers – vegan

woensdag 12 juni 2019 door Barbara

Hieronder een verzameling zelfgemaakte vegan hamburgers. Als basis gebruik ik vegan gehakt van “Naturli”, te koop bij AH. “Gehackt”  van vegetarische slager is helaas niet vegan, bevat kippeneiwit.

Met kidneybonenpaste (hummus):
2 flinke eetl zelfgemaakte hummus van kidneybonen (zelfgekochte gewone hummus)
1 rode ui gesnipperd
1/2 groene paprika in kleine stukjes
1 pak naturli  rauw gehackt
handje walnoten, gehakt
handje pompoenpitten
1 eetl kikkererwtenmeel (maakt het weer iets plakbaarder, droger)

Alles mengen. Hamburgers van maken en bakken maar.

Eigenlijk maakt t niet uit wat je erin doet of hoeveel. Als de consistentie maar een beetje goed voelt. Hummus geeft smeuïgheid en kikkererwtenmeel zorgt ervoor dat t een beetje plakt als het te vochtig is.

Met gedroogde paddestoelen:
naturli rauw gehackt
rode ui in stukjes
geweekte gedroogde paddestoelen in stukjes
peper, zout

Met gekookte bietjes (en paddo;s):
gemalen gekookte bietjes
naturli rauw gehackt
rode ui in stukjes
eventueel fijngemalen rauwe champignons.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.