Gevulde aubergines

zondag 14 april 2019 door Barbara

Je kan eindeloos variëren met de groenten en kruiden die je toevoegt aan dit recept. Voor niet vegans, Kan je er bijvoorbeeld feta of kaas eroverheen doen.

Voor vegan, 6 halve grote aubergines:

2 pakjes rauw vegan gehackt (naturli, bij AH)

2 stengels bleekselderij

1 paprika

1 winterwortel

Gedroogde Italiaanse kruiden

2 eetl scherpe mosterd

Kwart fles volle rode wijn

Bereiden:

Snijdt de wortel, paprika en bleekselderij in kleine stukjes (keukenmachine). Hol de aubergines uit met een mes. Snijdt het vruchtvlees in blokjes. Bak het gehakt rul en voeg alle groenten, aubergine blokjes, kruiden en wijn toe. Verwarm een paar min.

Leg de uitgeholde aubergines in een grote ovenschaal en vul met de vulling.

Oven 200 Gr (220 bovenste oven) en bak ca 45 min. Ik heb de aubergines daarna nog 15 min laten nagaren in uitgeschakelde oven. Dan worden ze heerlijk zacht.

Nog lekkerder: halveer de aubergines. Leg op bakplaat in oven, 30 min 200 Gr (bovenste oven 220). Laat afkoelen.

Je kan het vruchtvlees er nu heel makkelijk uitscheppen. Meng met rest van vulling . Daarna weer oven zelfde temperatuur 30 min..

 

 

Geen reacties meer mogelijk.