Aspergetaart

zondag 14 april 2019 door Barbara

Voor 2 p (diner met salade erbij);

  •  4 plakjes Bladerdeeg
  • 4-6 gekookte witte asperges. Ze garen niet echt verder dus je kan gewoon de overgebleven asperges van een andere avond gebruiken.
  • 1 rode ui in dunne reepjes
  • Balsamicoazijn.
  • Bakblik en bakpapier

Bereiden:

  • week de asperges in balsamicoazijn (paar uur).
  • Leg bladerdeeg op bakpapier (verwijder het plastic!) En druk aan, zodat het 1 plak wordt. Je kan een stuk van ca 3-4 cm afsnijden en aan de kop plakken ,zodat het een rechthoekig vel wordt. Makkelijker met de lange asperges.
  • Verdeel asperges en rode ui erover.
  • Bakken: 25 min 220 gr. Tot het deeg mooi is.

Erbij: rucolasalade met zontomaten en geroosterde pijnboompitten of pompoenpitten

Tip: maak de “bootjes” in een stokbrood-bakblik

 

Geen reacties meer mogelijk.