Aubergine of asperge “tarte tatin”

zondag 14 april 2019 door Barbara

Supersnel lunchgerecht of als diner met salade en of soep erbij.

Nodig voor 2 p:

1 aubergine in dikke plakken

1 rode uien in dikke ringen

4 plakjes bladerdeeg

Wat semi zongedroogde tomaten

Wat gedroogde Italiaanse kruiden

Balsamico azijn

Vierkante ovenschaal

Bereiden:

Wentel de Aubergine goed door de azijn, zodat ze niet meer wit zijn. Leg de plakken in de ovenschaal. Verdeel de uien en zontomaten erover. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Dek af met bladerdeeg.

Oven goed voorverwarmen op 220 Gr. (Bovenste oven 230).

Bakken ca 25-30 min, tot bladerdeeg mooi bruin is.

Je kan de schotel rustig nog een kwartier in de uitgeschakelde oven laten staan tot je gaat eten.

Voor variant met asperges:

Bladerdeeg, gekookte witte asperges (zelf vers koken), rode ui, verse peterselie, balsamicoazijn.

 

Geen reacties meer mogelijk.