Hollandaise saus voor bij asperges

zaterdag 6 april 2019 door Barbara

Verbazingwekkend dat je een echte saus kan maken van cashewnoten, echt top!

Nodig voor 4 p:
100 gr cashewnoten (paar uur of nachtje laten weken)
1 theel mosterd
2 eetl wijnazijn
2 theel mierikswortel
beetje zout
scheutje plantaardige room, bijv oatly haverroom
beetje water.

Bereiden: mix alles in een keukenmachine tot een gladde saus.

Eigenlijk zijn alle ingredienten, naast de cashewnoten en wijnazijn, optioneel. Je maakt een basissaus door geweekte cashewnoten met wat water tot een papje te mixen. Je kan er meer water bij doen, of wat room toevoegen. Smaakmakers: je kan geen mosterd gebruiken, of juist wel. Je kan bijv ook kappertjes, rode ui en augurk in stukjes toevoegen aan de basissaus. Alle variaties naar smaak zijn mogelijk.

Ik heb bovenstaande saus opgewarmd en aangelengd met flinke scheut oatly room en gegeten bij witte asperges. Werkelijk zalig!!! Een romige en zure saus, perfect.

 

Geen reacties meer mogelijk.