Vegan provencaalse stoofpot

maandag 11 maart 2019 door Barbara

Veganvariant van ons successnummer “provencaalse stoofpot”. Als vegan-variant…. mega mega lekker!!!
Ik heb de 1,2 kilo vlees vervangen door 1,2 kilo zelfgemaakt “noten-seitan”.

Ingrediënten (8 personen)
Olijfolie
200 gram vegan speckblockjes
1200 gram “notenseitan”  in blokjes gesneden. Klik hier voor het recept. Maak het recept x 2, in blokjes van 1,5 x 1,5 gesneden ipv balletjes.
350 gram gesneden ui
6 tenen knoflook, gesnipperd
2 handjes krenten
1 potje zwarte olijven (uitlekgewicht 115 gr)
1 potje groene olijven (uitlekgewicht 115 gr)
1 handje provencaalse kruiden
1 kruidenbouillonblokje (bospaddenstoelen kan ook)
ongeveer 5 dl volle rode wijn
250 ml water
braadpan (a la creuset)

Bereiden:
Fruit de uien en knoflook met olijfolie aan.
Voor de rest van de ingredienten toe en laat ca 20 min stoven.

provencaalse stoofpot

met koolraapspaghetti

 

1 reactie op “Vegan provencaalse stoofpot”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] Provençaalse stoofpot […]