filet americain of steak tartare – vegan

zondag 10 maart 2019 door Barbara

Echt megalekker spul als vervanger voor filet americain of steak tartare. Het verschil is:
– steak tartare: pureer alleen de champignons, snijd de bietjes in hele kleine blokjes
– filet americain: pureer ook de bietjes mee

Nodig voor 2 p (uitgebreid ontbijt, serveren op warm gebakken brood, of op toastjes bij de borrel)
250 gr champignons: hak heel fijn in de keukenmachine
125 gr gekookte bietjes: snijdt in hele kleine blokjes (voor steak tart)  of hak fijn in de keukenmachine (voor filet am)
olijfolie

5 gr paprikapoeder
15 gr tomatenketchup (oorspr 25, maar was teveel)
10 gr (pittige) mosterd
2.5 gr worcestersaus (of 5 Gr vegan Gentle chef home made)

kappertjes
1 gehakte rode ui
peper, zout
vers gebakken brood of toastjes

Bereiden:
Bak de champignons in een flinke scheut olijfolie tot ze beetje bruin kleuren. Er moet geen vocht meer inzitten. Laat in een schaal afkoelen.
Meng de paprikapoeder, tomatenketchup, mosterd en worcestersaus door de bietjes. Schep de champignons erdoor. Meng alles nog even goed.

Serveren: besmeer stokbrood met dit mengsel en verdeel er wat kappertjes en rode uit over. Maal wat peper en zout erover. Eet smakelijk!

steak tartare

 

1 reactie op “filet americain of steak tartare – vegan”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] filet americain […]