Vegan “barbacoa”

zondag 24 februari 2019 door Barbara

Barbacoa is Mexicaans draadjesvlees wat je een taco eet met bijv wat sla, rode ui en eventueel extra chipotlesaus.

Nodig voor 4-6 p:
1/2 cup ui in stukjes
3 tenen knoflook gehakt
1 1/2 cup gekookt linzen
2 cups fijngeraspte wortels
3 eetl sojasaus (kikkoman)
1 eetl bruine basterdsuiker
1 1/2 theel gerookt paprikapoeder
2 theel gemalen komijn
1/4 theel gemalen kruidnagel
1 1/2 eetl gemalen oregano
3 eetl chipotlesaus (te koop bij oa AH, mexicaanse afdeling)
1/4 cup limoensap (sap van 1 limoen)
1/4 cup water
2 eetl witte wijnazijn

Bereiden:
fruit de uien met de knoflook in een beetje olijfolie ca 5 min. Voeg de rest van de ingredienten toe en laat ca 15 min zachtjes stoven.

Serveren:
in tacoschelpen (houd ik zelf niet zo van)
in wraps: even aanbakken beide kanten, schep saus erin, verse koriander, rode uit, sla,tomaten erover.  (alles optioneel)

Super lekker: wraps beetje verwarmen en op tafel zetten. Erbij: deze barbacoa, zwarte bonenpuree, home made salsa en salade van rode ui / komkommer / tomaten. Zo kan iedereen zn tortilla’s besmeren met van alles.

 

1 reactie op “Vegan “barbacoa””

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] “wortellinzenvulling”  voor tortilla’s […]