Groentetaart met zijden tofu

zondag 10 februari 2019 door Barbara

Een zalige vegan groentetaart!!
TIP: als je de zijden tofu mooi glad klopt, krijg je echt een “quiche-effect” alsof je room en eieren in de vulling hebt verwerkt. Deze groentetaart is helemaal vegan 🙂

Voor een grote siliconentaartvorm:

800 g zijden tofu (2 pakjes zijden tofu van teifun)
300 g prei, in ringen
300 g pompoen, in stukjes
4 stengels bleekselderij, in plakjes
6 eetlepels edelgistvlokken
20 g pompoenpitten (zoveel als nodig om ver de bovenkant te strooien)
kruiden (ik heb 2/3e doosje gember en 2/3e doosje koriander uit de vriezer gebruikt)
olijfolie

Maken:
Oven voorverwarmen op 180 graden (bovenste oven 190)
Pompoen en prei paar min fruiten in beetje olijfolie in een koekenpan. Kruiden en bleekselderij toevoegen en omscheppen. Groenten verdelen over de bodem van de bakvorm.
Zijden tofu mooi romig kloppen en de gistvlokken toevoegen. Mix nog even door.
Verdeel over de groenten en bestrooi met pompoenpitten.

Ca 40 min in de oven. Check even nar 30 min of hij niet te bruin wordt.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.