falafel uit de oven

vrijdag 1 februari 2019 door Barbara

Nodig:

  • 1 blik / pot kikkererwten (of 250 gr zelfgekookte kikkererwten)
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theel gemberpoeder
  • 1 eetl kurkumapoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 theel bakpoeder
  • sap van 1 limoen
  • 100 gr walnoten
  • 1 eetl zwart sesamzaad

Bereiden: oven op 200 gr
mix alle ingredienten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Maak er balletjes van en leg op een bakplaat met bakpapier. Ca 12 balletjes. Bak ca 15 min.

ps: was veel te droog uit de oven. Denk dat je ze echt moet frituren.

 

 

 

1 reactie op “falafel uit de oven”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] falafel uit de oven […]