Tofu met pepersaus

woensdag 30 januari 2019 door Barbara

Dit recept komt uit Plenty van Ottolenghi. Ik heb de hoeveelheid pepers gehalveerd t.o.v. oorspronkelijk recept. Je kan dit maken met tofu, maar met tempeh is het ook erg lekker. Met tempeh wel een dag van tevoren maken, dan trekken de smaken beter in. Met tofu kan je het meteen serveren, zalig!! Eten met rijst of japanse noodles en groene groenten, bijv mix van boontjes (sugar snaps, sperzibonen) of roergebakken spinazie.

Nodig voor 4p:

  • 500g verse tofu in blokjes van 2×3 gesneden (tip: laat de tofu een kwartier uitlekken)
  • maizena
  • olie om te bakken
  • 200 gr sjalotjes in stukjes
  • 2 rode pepers in ringetjes
  • 6 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 eetl verse gemberwortel fijngehakt
  • 5 eetl ketjap manis
  • 5 eetl kikkoman sojasaus
  • 0,5 eetl donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetl geplette zwarte peper korrels (grof gemalen)
  • 12 bosuitjes in stukjes van ca 3 cm

Bereiden

Wentel de blokjes tofu door de maizena en bak krokant in een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Als de tofu klaar is, fruit de sjalotten, gember, koflook, rode peper tot deze mooi glazig is. Ca 10 min op zacht vuur. Voeg daarna de ketjap suiker, peperkorrels en bosuitjes toe. Laat even doorwarmen. Voeg de gebakken tofu toe en schep goed om.

Je kan dit dus prima van te voren maken en later opwarmen. Dat komt de smaak alleen maar ten goede!

 

1 reactie op “Tofu met pepersaus”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] Tofu (of tempeh) met pepersaus en spinazie / boontjes […]