BBQ seitan

woensdag 30 januari 2019 door Barbara

Deze seitan zo uit de oven vond ik te “broodachtig”. Beste is om de volgende dag te verwerken als rul gehakt in gerechten (bijv gevulde paprika;s), of in te vriezen. De saus die overblijft moet je zeker niet wegdoen! zalig.
Wellicht kan je dit ook zonder al die bbqsaus maken en varieren met de kruiden. Heb ik nog niet geprobeerd.

Voor het deeg: (cups = engelse maatvoering. 1 cup bloem is 130 gr)
3 cups tarwegluten
1/2 cup edelgistvlokken
1 1/2 eetlepels knoflookpoeder
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde basilicum
1 cup vegan barbecuesaus (ik heb gerookte bbq saus gebruikt van heinz)
1 1/2 cup plantaardige bouillon
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sojasaus

Voor de Marinade:
2 cups plantaardige bouillon
1 cup vegan barbecuesaus
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels hete saus (optioneel)
1 theelepel vloeibare rook (optioneel)
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepels paprikapoeder

Bereiden: 
Mix alle droge ingrediënten voor het deeg. 
Meng in een andere kom alle natte ingrediënten voor het deeg.
Kneed alles samen tot een stevig deeg. Kneed ca 5 min goed door en rol uit tot een rechthoekige plak van ca 5 cm dik. 

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Schenk wat marinade in een ovenschaal en leg het deeg erin. Schenk de rest van de marinade erover.
Bakken: oven op ca 200 graden, ca 1 uur 
Keer de seitan halverwege om en schep er af en toe wat van de marinade over. 
Resultaat moet zijn: mooie bbq saus en bruin gebakken seitan. 
  
rul gehakt gemaakt van bovenstaande seitan:


 

1 reactie op “BBQ seitan”

  1. Seitan – basisseitan en recepten met seitan-- Barbara Culinair zegt:

    […] BBQ seitan […]