Omelet met zijden tofu

vrijdag 11 januari 2019 door Barbara

Heerlijk ontbijt, brunchgerecht voor 3 p.
Nodig:
400-500 gr zijden tofu (soft tofu, silken tofu)
100 gr kikkererwtenmeel (rauwe ongeweekte zelf fijnmalen in kruidenmolen)
1 rode paprika in stukjes
1 prei in ringen
eventueel rode ui in stukjes
100 gr champignons
2 theel kurkuma
2 thee paprikapoeder (gerookte)
2 eetl edelgistvlokken (dit is al zout dus je hoeft geen zout toe te voegen)

Bereiden:
groenten beetje fruiten in koekenpan. Tofu met kruiden en meel tot glad mengsel mixen (keukenmachine). Mengsel over de groenten verdelen en op zacht vuur ca 20 min zachtjes laten “stollen”. Je kan er ook een “roerei”  van maken, dat is sneller klaar.

Lekker om zo te eten, of met rauwkost erbij of op brood.

 

1 reactie op “Omelet met zijden tofu”

  1. My vegan challenge-- Barbara Culinair zegt:

    […] “omelet” met zijden tofu […]