“Omelet” / quiche met zijden tofu

vrijdag 11 januari 2019 door Barbara

Heerlijk ontbijt, brunchgerecht (4 omeletten, pannenkoekjes). Je kan de vulling ook in een quichevorm doen, met hartige taartdeeg.

Nodig voor de “omelet-variant”
400 gr zijden tofu (Teifun, te koop bij oa Ekoplaza)
100 gr kikkererwtenmeel (rauwe ongeweekte zelf fijnmalen in kruidenmolen of als meel kopen)
1 eetl maizena
1 grote paprika in stukjes
eventueel een halve rode ui in stukjes, of 2 lenteuitjes
2 theet paprikapoeder (gerookte)
2 eetl gemengde italiaanse kruiden (uit de vriezer)
2 eetl edelgistvlokken of 1 theel zwart zout (of gewoon zout)

Kruiden kan je natuurlijk varieren.

Bereiden:
Paprika en ui in kleine blokjes snijden. Tofu in keukenmachine met kruiden en meel en maizena tot glad mengsel mixen. Echt even goed laten mixen. De groenten toevoegen en meemixen (maggimix met grote mes).
Koekenpan goed verwarmen en “pannenkoeken”  bakken met wat olie.
Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 stuks.
Bakken als dikke hollandsche pannenkoek, op middelmatig vuur. Als de bovenkant droog wordt, laat de bodem los, als t goed is. Je kan de pannenkoek dan omdraaien.

Warm serveren, met eventueel rauwkost erbij.

Mengsel over de groenten verdelen en op zacht vuur ca 20 min zachtjes laten “stollen”. Je kan er ook een “roerei”  van maken, dat is sneller klaar.

Lekker om zo te eten, of met rauwkost erbij of op brood.

 

1 reactie op ““Omelet” / quiche met zijden tofu”

  1. My vegan challenge-- Barbara Culinair zegt:

    […] “omelet” met zijden tofu […]