chocolademousse

zondag 6 januari 2019 door Barbara

Een zalige chocomousse die in 10 min klaar is, de tijd die je nodig hebt om chocolade te smelten….

Nodig voor 4 p:
200 gr pure choco, 80 procent (smelten au bain marie)
400 ml “silken tofu” (toko)
1-2 theel vanillepaste

Mix de tofu goed met een mixer tot een glad mengsel. Voeg de vanillepaste en gesmolten chocolade toe. Goed mixen. Je kunt dit meteen eten, het hoeft niet op te stijven, is al stijf 😉 Serveer in schaaltjes met rood fruit, bijv frambozen (vriezer).
Officieel is de verhouding 500 gr tofu en 200 gr chocolade. Je kan dus ook een stukje choco opeten, niet alles hoeft erin 😉

Tip: gebruik deze chocolade (AH) en zijden tofu (taifun). Deze is echt heel romig.

Tip2: gebruik chocolade van max 80 procent. Ik had laatst 85 gebruikt omdat Appie 80 niet meer had…is te droog en te zwaar van smaak. Dan beter de 75% nemen.

Tip3: met plantaardige slagroom uit spuitbus (AH) erbij wordt het helemaal een goddelijk dessert!!!!

taifun-zijden tofu

delicata-uganda 80

 

1 reactie op “chocolademousse”

  1. My vegan challenge-- Barbara Culinair zegt:

    […] pure chocolademousse […]