Bloemkoolsoep met kerrie en kurkuma

zondag 14 oktober 2018 door Ted

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • plantaardige olie (b.v. rijstolie)
  • 1 theelepel zout
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 theelepel fijngesneden knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 liter water
  • zout en gemalen zwarte peper
  • optioneel: 2 eetlepel gehakte verse peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Meng de bloemkoolroosjes met 2 eetlepels olie en 1 theelepel zout in een kom.
  • Verspreid over een bakplaat.
  • Rooster de bloemkool ongeveer 25 minuten in de oven.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan op medium vuur.
  • Bak de gesnipperde (1 grote) ui tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten.
  • Roer de fijngesneden knoflook (1 teen) erdoor en bak nog 2 minuten mee.
  • Bestrooi met 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel cayennepeper en 1 theelepel kurkuma. Bak 5 minuten mee.
  • Doe de geroosterde bloemkool bij het uienmengsel in de pan.
  • Voeg 1 blokje kippenbouillon en 1 liter water toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Haal de deksel eraf, zet het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten koken, tot de soep dikker wordt.
  • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot de gewenste consistentie.
  • Schep de soep in kommen en garneer eventueel met wat verse peterselie.

 

Geen reacties meer mogelijk.