Thaise uiensoep met champignons

zondag 30 september 2018 door Ted

Een heerlijk recept van Curls Culinair, iets aangepast aan onze smaak.
De knoflook uitknijpen wordt nogal een plakboel, maar daar is niet veel aan te doen – het is de wel moeite waard gelukkig.

Ingrediënten
3 grote uien, ongepeld en gehalveerd
6 tenen knoflook, ongepeld
1 rode peper, in stukjes
1 el geraspte gember
Sap van halve limoen
2 el vissaus
2 handen gedroogde paddenstoelen
1 liter groentebouillon
1 blik kokosmelk (klein of groot naar smaak()
Zout
Peper
1 el sojasaus (optioneel)
Koriander (optioneel)

Voorbereiding
Wel de paddenstoelen
Verwarm de oven op 200 graden

Bereiding
Snijd de gehalveerde uien verticaal doormidden
Leg in een ovenschaal
Leg de gepelde tenen knoflook erbij
Zet 40 minuten in de oven en draai de uien halverwege
Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen
Knijp de paddenstoelen uit en snij in kleine stukjes (bewaar het vocht!)
Pel de uien en snijd grof
Druk de knoflooktenen uit
Doe de uien in een diepe pan samen met de knoflook, rode peper, gember, limoensap, vissaus, paddenstoelen (en het vocht) en de bouillon
Aan de kook brengen en op zacht vuur 20 minuten koken
Iets laten afkoelen en dan het blik kokosmelk erbij schenken
Soep nog even zachtjes laten doorkoken
Op smaak brengen met zout, peper en eventueel de sojasaus (vond ik niet nodig)
In een blender pureren tot egale soep (met een staafmixer kan ook)
Bij serveren eventueel bestrooien met koriander

 

Geen reacties meer mogelijk.