Paprikasoep

maandag 22 januari 2018 door Ted

Heerlijke paprikasoep, fris door de (beetje zure) pot-paprika’s en pittig door de gember.

Voor de kleur het liefst rode ui en rode en/of gele paprika’s en peper gebruiken, maar andere kleuren smaken vast net zo goed.

De verse paprika’s (deels) vervangen door andere groentes is uiteraard een prima alternatief.

Ingredienten

  • 3 kleine rode uien, gesnipperd
  • 2 of 3 (naar smaak dus) eetlepels verse gember, fijn gehakt
  • 2 potten geroosterde paprika a 350 gram (uitlekgewicht)
  • 1 (rode of gele) spaanse peper
  • 6 (rode en gele) verse paprika’s, in kleine stukjes
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 liter water
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 gr
  • 1 handje Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 100 ml slagroom (optioneel)
  • zout naar smaak (beetje is genoeg)
  • olie

Bereiden

  • Schil en snipper de uien.
  • Schil en hak de gember fijn.
  • Fruit de uien en de gember in wat olie.
  • Snij de paprika’s in kleine stukjes.
  • Verwijder de zaadjes uit de spaanse peper.
  • Doe de geroosterde paprika’s en de spaanse peper (en eventueel wat van het water) in de keukenmachine en maak er een gladde massa van.
  • Doe alle ingredienten in een grote pan en breng even aan de kook.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.