Pinacolada Coleslaw

zaterdag 8 juli 2017 door Barbara

Een zalige frisse salade. Erg lekker bij bijvoorbeeld spicy spareribs of hawaiiaanse kip.

Nodig voor 8 pers (als bijgerecht) :

  • 500 gr   rauwe kool (gemengde koolsalade: witte kool, geraspte wortels, rode kool)
  • 170 gr   ananas in blokjes ((tip uit blik: del monte gold. Dit is ananas op puur sap, zonder toegevoegd suiker. Smaakt als vers!)
  • 75 gr     kokos (“flakes”, te koop bij AH, “super foods”)
  • 125 ml  kokosmelk uit blik
  • (125 ml  ananassap (neem sap uit blik del monte gold)). Ik had geen sap toegevoegd. Alleen iets meer ananas gebruikt en deze met de hand uitgeknepen boven de sla.
  • 1 theel  witte wijn azijn
  • 1/4 theel  zout
  • 75 gr  gezouten amandelen of macademia noten in stukjes

Bak de kokos “vlokken” in een droge koekenpan, tot ze een beetje buinen. Let op: kan snel te hard gaan. Laat afkoelen.

Doe de kool met stukjes ananas in een grote schaal.

Maak dressing van kokosmelk, ananassap, witte wijnazijn en zout.

Schenk over de sla en verdeel de zoute noten erover.

 

 

1 reactie op “Pinacolada Coleslaw”

  1. Pineapple Cashew Coconut – Rice-- Barbara Culinair zegt:

    […] Een zalige “sticky rice”. Als bijgerecht nodig voor 6 p Bij als je dit eet met Huli Huli Chicken en pinacolada coleslaw): […]