Albondigas (spaanse gehaktballetjes)

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

Nodig voor ca 14 balletjes:

1 rode peper

2 sneetjes witbrood, zonder korst

5 el droge witte wijn

1 sjalot

2 tenen knoflook

250 g half-om-halfgehakt

1 ei

1 mespunt nootmuskaat

2 el platte peterselie

1 el olijfolie

250 g gezeefde tomaten (pak)

bereiden:

“Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.”

Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.

 

Vegetarische variant: vervang de gehaktballetjes door “snackballetjes van de Vegetarische Slager”.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.