Gebakken chorizo met linzen

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

Nodig:

125 gram Chorizo in plakjes

1 blik Linzen (bonduelle, blik 310 gr)

olijfolie

Sherry of witte wijnazijn

1 handje bladpeterselie fijn gehakt

Bereiden

  1. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de chorizo in plakjes en bak ze ongeveer twee minuten in een hete, droge koekenpan.
  2. Laat de linzen uitlekken zodra de chorizo krokant begint te worden en doe de linzen bij de chorizo in de pan.
  3. Warm de linzen ongeveer een minuutje op en schenk er, als ze er wat droog uit beginnen te zien, een scheutje olijfolie bij.
  4. Schenk er, als de linzen goed heet zijn, een scheutje sherryazijn en nog een scheutje olijfolie bij, roer goed en schep het geheel over in een schaal of bord.
  5. Bestrooi de gebakken chorizo met linzen met de fijngehakte bladpeterselie. Eet smakelijk!

Mega-lekkere toevoeging: schep de linzen op een bord en schep er “kappertjeslimoensaus”  over.

Vega-variant: vervang de chorizo door “Gerookte Speckreepjes van de Vegetarische Slager”. Bak deze eerst krokant met wat gerookt paprikapoeder en voeg daarna de linzen toe.

 

2 reacties op “Gebakken chorizo met linzen”

  1. zwarte olijven-kappertjes-limoensaus-- Barbara Culinair zegt:

    […] sausje om over de chorizo-linzen te scheppen of bij de spaanse tortilla te […]

  2. Spaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] chorizo met linzen (+vegavariant) met kappertjeslimoensaus […]