Spaanse tortilla

vrijdag 30 juni 2017 door Barbara

ingrediënten

1 kleine groene paprika

1 kleine rode paprika

3 el olijfolie

600 g voorgekookte aardappelschijfjes

2 uien (in dunne ringen)

8 eieren

1 tl paprikapoeder (pikant of gerookte paprikapoeder )

2 tenen knoflook (geperst)

100 g zwarte olijven (zonder pit)

2 el kappertjes (uitgelekt)

4 el platte peterselie (fijngehakt)

 

Bereiden

Maak de paprika’s schoon en snijd ze allebei in kleine stukjes.

Verhit de olie in een hele ruime hapjespan. Bak hierin de aardappelschijfjes, uiringen en paprikablokjes al omscheppend 5 minuten.

Klop intussen in een kom de eieren los met paprikapoeder, knoflook, 1 tl zout en naar smaak peper. Zet het vuur laag. Schenk het eimengsel in de pan, leg de deksel op de pan en laat het ei in ca. 30 min. stollen en goudbruin worden.

(eventueel: laat de tortilla op het deksel van de pan glijden. Leg de pan op de taart en keer ze samen. Bak de bovenkant bruin)

Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes en de peterselie. Laat de tortilla op een schaal glijden en schep het olijvenmengsel erop.

 

1 reactie op “Spaanse tortilla”

  1. Spaans diner-- Barbara Culinair zegt:

    […] tortilla met zwarte olijven en kappertjes […]