Shakshuka

woensdag 19 april 2017 door Barbara

Zalig lunch- / ontbijtgerecht dat Ted Sr regelmatig maakt. Maar dit recept geeft er een andere twist aan door de “tahin-yoghurt”.
Nodig voor 4 p (of 8 als bijgerechtje):
8 tomaten in plakken
8 eieren
4 tenen knoflook, geperst of in plakjes
2 uien in ringen
1 volle thee komijnpoeder
1 afgestreken theel gerookt paprikapoeder
schil van 1/2 zoute citroen (als je kan vinden, optioneel)
2 theel harissa

Voor de saus:2 eetl tahin en 250 volle yoghurt (griekse ). Roer dit goed door elkaar.

Bereiden van de shakshuka:
In grote koekenpan:
Ui fruiten in olijfolie, tot ze een beetje gekleurd zijn. Ca 10 min.
Knoflook, komijn,gerookte paprika meefruiten, 2 min.
Voeg toe: tomaten, zoute citroen, harissa.
Laat ca 15 min sudderen.
Breek de 8 eieren erover en laat 10 min pruttelen. Je kan dit alles ook overdoen in een ovenschaal en dan 10 min in oven laten garen, 200 gr.

Serveren met (brood en) tahin-yoghurt

 

Geen reacties meer mogelijk.