“Couscous” van bloemkool

donderdag 9 maart 2017 door Barbara

Door de bloemkool in een keukenmachine fijn te malen krijg je couscous-structuur. Dus een slank alternatief voor couscous-salade. Je kan met ingredienten varieren. Eerste keer heb ik het redelijk traditioneel gemaakt met oa krenten, maar dat vond ik te zoet. Je hoeft niet voorzichtig te zijn met munt, citroen, peper etc…het lijkt wel of de bloemkool die smaken neutraliseert….. dus meer is beter!!

Nodig:
1 bloemkool
sap en rasp van 1-2 citroenen, naar smaak. Smaak “verdwijnt” dus…
verse munt (of uit de vriezer verse kruiden. 2de keer heb ik er een heel doosjes koriander en peterselie uit de vriezer in gedaan)
verse peper of gedroogde pepersnippers, -zaadjes
paar eetl olijfolie

Bovenstaande is wel de basis. Dan kan je varieren met, in stukjes:
1-2 paprikas
paar lenteuitjes
bleekselderij

Salade op foto hieronder: uit de vriezer doosje koriander, peterselie, 1,5 paprika, 4 stengels bleekselderj, 5 lenteuien, 1 eetl gedroogde pepermix.

 

Geen reacties meer mogelijk.