Ossenhaas met geroosterde-paprikasaus

zaterdag 18 februari 2017 door Ted

Hoofdgerecht voor 4 personen – mits je er het e.e.a. bij serveert.
Handig 1 of 2 dagen van tevoren voor te bereiden.
Vegetarische optie: vervang de ossenhaas door blokjes paneer.
Op 17 feb 2017 gegeten met gebakken groene asperges en een mooie rode wijn (Caliterra Malbec) – uitstekende combinatie.

 

Geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
3 rode en/of gele geroosterde paprika’s uit pot
olijfolie
1 ui, (niet al te fijn) gesneden
3 tenen knoflook, geperst
1 tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
200 ml slagroom

Voorbereiden (kan 1 of 2 dagen van tevoren):
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur.
Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee.
Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook.
Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

 

Ossenhaas

Ingrediënten:
3 tl korianderzaad
3 tl zwarte peperkorrels
olijfolie
2 tl bruine basterdsuiker
1 1/2 tl fijn zeezout
500 g ossenhaaspuntjes (of kleine blokjes o.i.d.)
1 el boter
eventueel fijngesneden bladpeterselie

Voorbereiden (1 of 2 dagen van tevoren):
Wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel.
Doe de stukjes ossenhaas, 2 el olijfolie, korianderzaad, peperkorrels, 1 1/2 tl fijn zeezout en 2 tl bruine basterdsuiker in een plastic zak en meng goed.
Zet de plastic zak in een schaal (tegen evt. lekkage) en laat 1 nacht in de koelkast marineren.

Bereiden:
Bereiden: verwarm de de geroosterde-paprikasaus in een steelpan of de magnetron.
Verhit 2 el olijfolie met 1 el boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ± 3 min. rondom bruin.
Houd de stukjes ossenhaas rosé van binnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog.
Serveer met de geroosterde-paprikasaus en bestrooi eventueel met de bladpeterselie.

 

Geen reacties meer mogelijk.