Ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pe­len

donderdag 29 december 2016 door Ted

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 750 g aardappelen
  • 6 takjes rozemarijn
  • 2 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 2 bollen knoflook (in ongepelde tenen)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een ruime pan water aan de kook.
Boen de aardappelen schoon en halveer ze.
Kook de aardappelen 6 min. en giet af.
Doe de aardappelen in een (ingevette of met bakpapier beklede) braadslee of ovenschaal.
Voeg de takjes rozemarijn, de tenen knoflook en het zeezout toe en besprenkel met de olie, en meng door elkaar.
Bak ca. 50 min. in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.
Schep regelmatig om.

Tip:

Je kunt dit gerecht 2 uur van tevoren bereiden. Verwarm in dat geval de aardappelen 20 min. voor het serveren in een oven van 150 °C.

 

Geen reacties meer mogelijk.