Courgettekoekjes

zondag 21 augustus 2016 door Ted

Ingrediënten

3 kleine (of 2 grote) courgettes, in totaal 600 gram, grof geraspt
1 rode ui, gesnipperd
100 gram komijne- of kruidnagelkaas in kleine blokjes (3×3 mm)
2 eieren
1 1/2 theelepel fijne mosterd
1 1/2 theelepel mierikwortel (uit een potje is prima)
1 1/2 theelepel tandoori masala
paneermeel
peper en zout, naar smaak
olijfolie

Bereiding

Optioneel: Doe de courgette in een vergiet, strooi er 1 theelepel zout over en schep door elkaar. Laat 20 minuten staan, knijp het overtollige vocht uit de courgette en dep droog met keukenpapier.
Meng in een kom de courgette, ui, kaas, eieren, mosterd, mierikwortel, tandoori masala, zout en peper door elkaar. Voeg zoveel paneermeel toe dat er een makkelijk kneedbaar geheel ontstaat.

Maak kleine koekjes (of worstjes of balletjes, leef je uit) van het mengsel.
Bak in olijfolie op matig vuur tot ze mooi bruin zijn.

Serveer warm. Is koud ook heel lekker!!

Prima variant: 400 gram courgette en 200 gram broccoli.

 

Geen reacties meer mogelijk.