Verjaardagsdiner 2006

zaterdag 28 januari 2006 door Barbara

Voor mijn 31ste verjaardag heb ik een dineetje gegeven voor vrienden. Menu en wijnen had ik vooraf bepaald en iedereen moest de handen uit de mouwen steken. Gevolg: “niet visliefhebbers” kwamen erachter dat vis erg lekker kan zijn, vooral nadat je zelf gezwoegd hebt om het te bereiden en voor de gastheer en -vrouw tijd om gezellig te kletsen ipv in de keuken te staan :-)

Aperitief
Cocktail van cremant de bourgogne, citroensorbetijs, gin, cointreau

Amuses
Eendenborst met sherrypruim, Serranoham met roomkaas en rucola, Gerookte zalm met roomkaas en rucola, Port-kastanjechamp met sherrypruim, Kastanjemuffin
Wijn: wit schaap (Chardonnay, Viognier)

Keuken: piety en susan
Afwas: marc en mathijs

Voor
Zalmfritters, Scampi’s met basilicummayo, Zeeduivel met salie en parmaham
Wijn: Beaumonte rose

Keuken: tanja en nico
Afwas: willemijn en silvano

Hoofd
Italiaanse gehaktballetjes, Spaanse mosselen, Pesto-zontomaten brood, Ansjovistapenade en tomaten-olijventapenade, Libanese salade
Wijn: Berberana

Keuken: wendalien en ted
Afwas: piety en tanja

Toetjes
Cantuccinitaartjes
Wijn: Gewurztraminer

Keuken: barbara en marc
Afwas: wendalien en susan

Hemelse sneeuw
Wijn: Torres d’Oro

Keuken: willemijn en mathijs

Koffie

 

Geen reacties meer mogelijk.