Aubergine met caponata uit de pan

zaterdag 17 oktober 2015 door Barbara

Nog een geweldig recept onstaan tijdens campervakantie in USA:

Nodig voor 2 personen:
1-2 aubergines in plakken
1 blik tomatenblokjes
4 stengels bleekselderij, in stukjes
2 lenteuitjes (optioneel), in stukjes
halve groene paprika, instukjes
half potje (2-3 eetl) kappertjes
geraspte kaas

Bereiden:
Gril de aubergines met wat olie in de pan, kan dus ruim (dagen) vantevoren.
Smoor de groenten met een beetje wijn (of fruit met olijfolie). Ca 10 min. Daarna tomaten en kappertjes erbij.
Leg plakken aubergines in de pan (verwarmen) en verdeel de saus erover. Als je meer aubergines hebt, kan je nog een laag erover doen. Dek af met laagje kaas, deksel op de pan en even laten smelten.

ps: als je saus (caponata) over hebt….. ook zalig als hapje (a la tapenade) op geroosterd stokbrood!

 

 

Geen reacties meer mogelijk.