Aubergine met tonijn

zaterdag 17 oktober 2015 door Barbara

Uitvinding tijdens onze campervakantie in USA. Toen gemaakt met gegrilde aubergines van de bbq, maar je kan ze ook in de pan bakken.

Nodig voor 2-3 personen:

2 aubergines, in plakken
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tonijn
1-2 eetl kappertjes
1-2 eetl zwarte olijven in stukjes (optioneel)
kaas (optioneel)

Bereiden:
Gril de aubergines in plakken in wat olie. Kan je dus dagen vantevoren doen.
Maak de saus: verwarm de rest van de ingredienten in een pannetje.
Laatste stap kan op vele manieren:
1] warm de plakken aubergines op in een koekenpan. Als ze warm zijn, haal ze eruit maar laat 1 laag liggen in de pan. Schep saus erover. Beleg met aubergineplakken, saus erover, even laten doorwarmen, klaar.
2] doe bovenstaande maar dan in een ovenschaal en dek af met geraspte kaas. Oven 200 gr 10 min

 

Geen reacties meer mogelijk.