43 taart met vers fruit

zondag 23 augustus 2015 door Barbara

Ik had nog wat chocoladebiscuitdeegbodems over van schwarzwalderkirschtorte en heb daar deze zalige taart mee gemaakt. Met likeur 43, voor Chiara’s verjaardag, tenslotte 18, dus een ‘volwassen taart’:-)

Nodig:
restanten chocoladebiscuitdeegbodems (maken volgens verpakking)
400 gr mascarpone
300 gr kwark
4 blaadjes gelatine
zelfgemaakte choco krullen (ook leftover van de schwarzwalder… of neem pure chocovlokken)
2 pakjes slagroom
2 zakjes klopfix
4 zakjes vanillesuiker
glaasje 43 likeur
vers fruit: aardbeien, bosbessen, frambozen

Bereiden:
besprenkel de bodem rijkelijk met 43 likeur
week de gelatine in koud water
meng de mascarpone met de kwark
klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig, voeg de klopfix toe en klop stijf. Schep door de kwarkmascarpone
verwarm een borrelglas 43 en los de gelatine op en mix door kwarkmengsel
schep kwarkmengsel over de bodem (dikke laag) en verdeel er (hele) aarbeien over
dek af met 2de bodem en bestrijk alle kanten met kwarkmengsel
plak vlokken of chocokrullen langs de zijkanten
spuit een rand kwarkmengsel rand de rand en vul met vers fruit
laat in de koelkast opstijven

4 3 2 1

 

Geen reacties meer mogelijk.