Prei met Tahin

woensdag 3 juni 2015 door Barbara

Dit is een recept uit de NRC Next van deze week. Hieronder het door mij aangepaste resultaat. Simpelweg omdat ik geen ‘za-atar’ in huis heb πŸ˜‰
Het is een andere manier om prei te eten en inderdaad “verrassend lekker!!!” Het is echt de moeite waard om het recept te volgen en de prei in de oven te stoven met de kruiden, gaat zalig ruiken! En smaken πŸ™‚

Nodig voor 4 p:
8 dikke preien of 12 dunne, in stukken van ca 10 cm. Dikke preien overlangs halveren.
3-4 laurierblaadjes
2 tenen knoflook in plakjes
2 takjes tijm of oregano (vers)
175 gr dikke yoghurt (griekse, turkse)
50 gr tahin
1-2 theel ras el hanout (kruiden johnnie boer)

Of volgens oorspronkelijk recept, geen ras el hanout, maar: 2 theel gedroogde munt, za’atar. Ik denk ook lekker met verse munt en geraspte citroenschil. Variaties te over!

Bereiden:
Leg de prei in een ovenschaal. Verdeel de laurier, knoflook, tijm/oregano erover en zet onder water. Gebruik kokend water: 40 min oven 170 graden. Tot de pei zacht is (prik erin om te testen).
Meng de yoghurt met de tahin.
Laat de prei uitlekken, verdeel over borden en schep het yoghurtmengsel erop. Sprenkel een beetje ras el hanout over de yoghurt. Eet smakelijk!

Erbij: je hoeft er niets bij te eten, maar kunt er natuurlijk vlees of vis bij serveren.

prei met tahin

 

Geen reacties meer mogelijk.