Indian dishes

donderdag 16 januari 2014 door Barbara

Tijdens mijn werk’vakantie’  naar Pune heb ik wederom zalig gegeten. De Hollanders handelden ten tijde van de VOC in specerijen, maar in de Nederlandse keuken is zo’n beetje alleen kaneel, peper en kruidnagel geland…… Niks niet: fenegriek, kardemom, korianderzaag etc. Ja tegenwoordig kan je het kopen en doen we een en ander in cake of kaas…. maar niet in hoofdgerechten….. wat een gemiste kans. Gelukkig kan ik hier dagelijks smullen!!! Hieronder een overzicht van Indiase gerechten.

Ontbijtgerechten: rode draad is: iets van meel om lekkere ‘prutjes’ mee op te scheppen / te soppen)

poori

poori (gefrituurde ‘wraps’ met linzen of aardappelcurry)

dosa

dosa (pannekoek met dippings)

Uthappam

Uthappam (‘pannekoek gevuld met groente, of kaas, of…. met zure yoghurt en kruidige sausjes)

steamed idli

steamed idli (gestoomde rijst koekjes met dippings)

 

paneer paratha

paneer paratha (‘pannekoek’ gevuld met paneer of kaas of…)

Lunch- / hoofdgerechten :

biryani

biryani (rijst met van alles)

paratha

paratha (gevuld met groenten of paneer)

thali

thali (diverse curries)

chaat

chaat (snack)

pani puri

pani puri (‘deegschaal’ gevuld met een soort dressing, ook wel aangevuld met stukjes tomaat, ui kruiden, kaas, etc. Wordt als snack gegeten)

 

Geen reacties meer mogelijk.