Tomaten concassees met truffelcreme

dinsdag 25 november 2008 door Ted

Voor 4 personen:
2 tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, fijngesneden
1 tl kappertjes, fijngesneden
1 klein sjalotje, fijngesneden
olijfolie (goede kwaliteit)
4 blaadjes basilicum, fijngesneden (reepjes)
75 gr zachte geitenkaas
75 gr mascarpone
30 gr salsa tatufata (“truffelprut” – Bijenkorf)
50 ml (of minder) slagroom

Concassees:
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snij in kleine blokjes en doe in een kom. Voeg de fijngesneden kappertjes toe. Snij het sjalotje, giet er kokend water over, na 10 sec afspoelen met koud water, doe ze in de kom. Voeg de fijngesneden basilicum toe.

Creme:
Meng alle ingredienten in de keukenmachine.

Serveren in een glas (concasseees onderop, creme bovenop), of op/bij salade.

 

2 reacties op “Tomaten concassees met truffelcreme”

  1. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] Gevulde glaasjes: “haringappel”en “tomaattruffelroom” Rauwkost met dippies Sushi Tempura garnalen Tortilla’s met zalm/roomkaas en met sambal/rauwe ham […]

  2. D I Y dinner!!!-- Barbara Culinair zegt:

    […] menu: Oud Hollandsche zoute stengels (Huisaperitief) Tomatenconcassée met truffelroom (Lindemans Brut) Paprikarolletjes (Lindemans Rose) Doperwtenmunt- en […]