Pastinaak-wortel-ei-ham-salade

zondag 17 november 2013 door Barbara

Nodig voor een grote bak, genoeg voor 4 p:
2 pastinaken
2/3 winterwortel
8 plakjes gekookte ham
6 eieren
2 eetl creme fraiche
3 eetl mayonaise
zoutm peper
theel kerriepoeder
1 theel harissa
2 eetl verse peterselie
(eventueel scheutje wijn, slagroom om het iets te verdunnen)

Pastinaak en wortel schoonmaken en raspen. Pastinaak 2 min blancheren in kokend water. Meteen goed afspoelen met koud water, anders gaart hij door.
Sausje maken van: creme fraiche, mayo, zout/peper, kerriepoeder, harissa.
Eieren fijnsnijden
Peterselie fijnsnijden

Alles bij elkaar in 1 grote schaal doen en goed doorscheppen.

Serveren:
per bord 2 plakjes ham, schep salade erop en plakje ham dubbelvouwn

eet smakelijk!

ps: kan natuurlijk ook zonder ham en is dan vega
ps2: ook lekker met 5 stengels bleekselderij en geen ei
ps3: als je knolselderij ipv pastinaak gebruikt, is dit Low Carb

 

Geen reacties meer mogelijk.