Beest-biefstuk met cantharellen met Edradour

zaterdag 2 november 2013 door Barbara

Onder druk wordt alles vloeibaar…..knetterdrukke weken sinds 1 okt en tot 30 nov…..whiskeydiner 16 nov…..geen denktijd om tot inspiratie te komen….help! maar dan lost een vleesaanbieding in de supermarkt alles op! Dus mijn bijdrage is bepaald 😉

Ingredienten:
1 biefstuk per persoon van een of ander ‘wild’beest. In dit geval was het kangeroe, maar ook hert of zwijn zal smaken!
slagroom
single malt whiskey (edradour, maar kan iedere andere whiskey zijn. Alleen maar spannend om uit te proberen)
wildfond (een scheut)
peper en zout
cantharellen (100 gr pp)
klein beetje gesneden ui
roomboter

Saus maken:
gesnipperde ui fruiten in de roomboter
cantharellen meebakken op hoog vuur
wildfond toevoegen, gewoon een scheut
laten koken
afblussen met whiskey
slagroom erbij
laten koken

Biefstuk bakken:
in roomboter op heet vuur ca 4 min in totaal. Na dicht schroeien, peper en zout erover

Serveren op voor verwarmden borden met een glas whiskey erbij

geniet!

 

 

Geen reacties meer mogelijk.