Pompoen vega(n) ovenschotel

vrijdag 18 oktober 2013 door Ted

Uit de losse pols, dus geen exacte hoeveelheden maar wel zeer geslaagd. Voor 2 p als hoofdgerecht, of voor 4 als bijgerecht:

Verwarm de oven voor op 200 C.

1 kleine flespompoen in kleine blokjes
200 gr feta in kleine blokjes (vegan: geen kaas of chefs melty mozzarella)
75 gr gerookte spekblokjes van de Vegetarische Slager of VIVERA (vegan).
2 tenen geperste knoflook (of 1 eetlepel uit een potje)
1 theelepel sambal manis
handje tijm en/of provencaalse kruiden
50 ml (of iets dergelijks) olijfolie

Meng knoflook, sambal, kruiden en olijfolie in een kommetje.

Stort de pompoen, feta en spekblokjes in een ovenschaal, voeg het mengsel toe en schep om.

Zet 20 (beetgaar)  minuten in de oven.

pompoenschotel

Vegan optie! Geen feta toevoegen, je mist het totaal niet!!!!

En eten samen met: Vlaamse frieten (aviko) en gehaktballen van de Gentle Chef.

Tip; je kan dit gerecht perfect invriezen, blijft lekker, wordt niet papperig.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.