Pompoen vega ovenschotel

vrijdag 18 oktober 2013 door Ted

Uit de losse pols, dus geen exacte hoeveelheden maar wel zeer geslaagd. Voor 2 p als hoofdgerecht, of voor 4 als bijgerecht:

Verwarm de oven voor op 200 C.

1 kleine flespompoen in kleine blokjes
200 gr feta (geitenkaas kan ook) in kleine blokjes
75 gr gerookte spekblokjes van de Vegetarische Slager
2 tenen geperste knoflook (of 1 eetlepel uit een potje)
1 theelepel sambal manis
handje tijm en/of provencaalse kruiden
50 ml (of iets dergelijks) olijfolie

Meng knoflook, sambal, kruiden en olijfolie in een kommetje.

Stort de pompoen, feta en spekblokjes in een ovenschaal, voeg het mengsel toe en schep om.

Zet 20 (beetgaar) tot 30 (gaar)  minuten in de oven – wij deden 30 minuten maar kijk vooral even naar de kleur onderweg.

pompoenschotel

Ook zalig met stoofvlees en frieten:

 

 

Geen reacties meer mogelijk.