Citroenen gevuld met sardientjesmayo

zaterdag 20 april 2013 door Barbara

Uit de NRC van vandaag: erg makkelijk en zonnig recept!

Nodig:
4 citroenen
2 blikjes sardientjes op olie
paar eetl mayo
wat verse peterselie
3 lenteuitjes
2 theel mosterd
2 stengels bleekselderij
2 eetl pijnboompitten
10 groene olijven zonder pit

Bereiden:
halveer de citroenen en pers ze uit (bewaar alleen 2 eetl citroensap om te mengen)
snijdt het kapje eraf, zodat ze blijven staan en verwijder zo goed als mogelijk de vliesjes
rooster de pijnboompitten
hak de peterselie en bleekselderij en lentenuitjes fijn
snijdt de olijven in ringetjes
giet de sardientjes af
meng alle bovengenoemde ingredienten met een vork door elkaar. Bewaar een paar pijnboompitten om over de gevulde citroen te verdelen. Schep het mengsel in de citroenen en verdeel er een paar pijnboompitten over

Zalig met een Riesling

gevulde citroenen

gevulde citroenen

sardines

en zonder uitgeholde citroen ook erg lekker!

 

Geen reacties meer mogelijk.