Penne di Matti

donderdag 17 april 2008 door Barbara

img_0020_resimathijsze.JPG
Ingrediënten (op basis van 2 personen, bereiding ca. 15 min)
* 1 bosje slauitjes (=bosuitjes)
* Kappertjes (ongeveer 1,5 eetlepel vol)
* 200 gram gerookte zalm
* Ongeveer 200 ml slagroom
* 250 gram penne (pasta)

Werkwijze:
Kook de penne zoals op de verpakking is aangegeven.

Snij de slauitjes fijn en fruit ze kort aan in de pan (op middelhoog vuur).
Gooi vervolgens de kappertjes erbij en snij ondertussen de zalm in kleine stukjes.
Daarna de zalm erbij en kort bakken zodat de zalm van roze naar lichtroze gaat.
Zet het vuur laag en voeg al roerend de slagroom toe. Wanneer deze goed gemend is tot een soort saus is dit klaar.

De pasta opdienen met de saus eroverheen. De saus is sterk van smaak, dus de hoeveelheid saus lijkt weinig, maar is echt genoeg.

Extra tip:
Serveer “Penne di Matti” met een lekkere rosé (rosé D’Angou ~ fris en fruitige rosé) en met een frisse salade!

Bon Appetit!

Mathijs

 

Geen reacties meer mogelijk.