Kip met grappa

donderdag 27 december 2012 door Barbara

Je kan voor dit recept kipfilet gebruiken of ontbeende kippendijen. Zalig om te eten samen met de citroenrisotto!

Nodig voor 4 personen:
4 kipfilets (in stukjes) of 8 kippendijtjes
60 gr roomboter
wat salieblaadjes
beetje zout en peper
100 ml grappa
60 ml slagroom

Bak de kip aan in de boter. Als de kip een beetje bruin is voeg dan de salie, zout en peper toe en laat 10 min sudderen met het deksel op de pan.
Voeg de grappa toe en laat dit verdampen. Voeg de slagroom toe en kook op hoog vuur tot de kip gaar is. Kook eventueel de saus nog in met maizena, mocht de saus te dun blijven.

citroenrisotto en grappakip

Vegetarisch alternatief: gebruik kip van de vegetarische slager.nl, zie foto:

grappakip en citroenrisotto

grappakip en citroenrisotto

 

1 reactie op “Kip met grappa”

  1. Citroenrisotto-- Barbara Culinair zegt:

    […] risotto is zalig om als voorgerecht te eten, of in combinatie met ‘grappa-kip’. Dit is ruim voldoende voor 4 personen of voor 8 als onderdeel van een […]