Gegrilde tomatenpaprikakippensoep

vrijdag 2 november 2012 door Barbara

Een soep weer eens ontstaan uit restjes en koelkast opruimen…..

Nodig voor een grote 5 l soeppan:
Stap 1: bouillon
Het karkas en de overgebleven saus van de ‘ ovenkip met bospaddestoelen
Doe dit in de soeppan en zet het geheel onder water, ca 10 cm beneden de rand. Laat paar uur heel zachtjes pruttelen
Zeef de bouillon na ca 3 uur. Haal de botjes/kipvelletjes uit de achtergebleven prut (was o.a.rauwe ham, bospaddo’s) en doe de prut weer bij de bouillon.

Stap 2: geroosterde groenten
8 paprika’s, doormidden en zaadjes eruit
2 kilo tomaten, heel
4 hele bollen knoflook

Leg al deze groenten in een ovenschaal: 200 graden 35 min

Stap 3: soep maken
Haal de velletjes van de tomaten en de paprika’s, voor zover dit makkelijk loslaat
Pers de gepofte knoflook uit zn jasje -? met lepel eruit drukken
Gooi dit alles in een keukenmachine en pureer
Voeg deze groentenprut bij de bouillon (waar de restjes saus, ham en bospaddo’s ook in zitten)

Bon appetit!

 

 

1 reactie op “Gegrilde tomatenpaprikakippensoep”

  1. Parelhoen in rode wijn (of kip)-- Barbara Culinair zegt:

    […] Wat te doen met de restjes?: Pluk ze van de ‘kip’ en verwarm met restje saus -> prima stoofpotje! of maak er soep van, bijv. gegrilde paprika-tomatensoep […]