Pekingeend met Chinese pannenkoekjes

zondag 26 augustus 2012 door Barbara

Heerlijk om samen als voorgerecht deze pannekoekjes te eten. Laat de gasten zelf hun pannekoekjes vullen en eet smakelijk met de handen!

Nodig (4-6 p):
1 eendenborstfilet
1 theel chinese vijfkruidenpoeder
beetje zout
per persoon: 3 chinese pannekoekjes (in de vriezer bij de toko. Alternatief is minitortilla)
1 a 2 lenteuitjes of een halve rauwe prei in hele fijne lange reepjes
hoisinsaus
1/2 komkommer in dunne lange reepjes, verwijder de zaadjes

Bereiden:
Smeer de filet in met chinese vijfkuiden poeder en wat  zout. Verhit olie in een koekenpan en bak de filet krokant op de velkant en leg nog 10-15 in in een ovenschaal bij 175 graden om te garen.

Snijdt de eend in reepjes

Verwarm de pannekoekjes: bij voorkeur in een stoommandje en anders kort in de magnetron. Maak ze dan eerst een heel klein beetje nat, omdat ze anders uitdrogen.

Besmeer een pannekoekje met een beetje hoisinsaus. Deze heeft veel smaak, dus wees zuinig!.  Leg op 1 pannekoekje wat eend, komkommer en lenteui of prei. Rol op en eet smakelijk!

 

 

Geen reacties meer mogelijk.