Zalmspiesjes met rozemarijn en limoen

zondag 12 augustus 2012 door Barbara

Goddelijke combi: limoenen zalm…

Nodig voor 4 personen:
500 gr zalmfilet
1 sinaasappel
8 plakken parmaham
2 eetl olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
4 takjes rozemarijn
2 limoenen
4 metalen satepennen

Voorbereiden:
Snijdt de zalm in blokjes van 4cm: 16 stukjes
Rasp de helft vd sinaasappel.
Pers de sinaasappel.
Meng in een kom: olie, sinaasappelsap, -rasp< geperste knoflook, rozemarijn en de zalm

Laat minimaal 1 uur marineren

Bereiden:
Wikkel 8 stukken zalm in de parmaham. Steek per stuk 1/2 takje rozemarijn tussen de zalm en de ham.
Rijg om en om aan een stokje: 1 stukje omgewikkelde en 1 stukje ‘blote’ zalm. 4 stukjes aan een spies. En sluit af met een een kwart of halve limoen (afhankelijk van de grootte vd limoen)

Grillen: ca 3 min per kant. Ze mogen mooi rose blijven van binnen!!

Alternatieve bereiding: Quick & Dirty, in 15 min op tafel!
Per persoon: 1 moot zalm, 1 tak rozemarijn, 2 plakken rauwe ham erom  wikkelen.
En ca 8-10 bakken in een koekenpan met een halve limoen (in 2 partjes) meegebakken.

Je kan de zalm ook vervangen door kabeljauw. En miniwokken met dit gerechtje is ook heerlijk!

Die limoen meebakken is zooooooooooooooo lekker, goddelijk!

 

 

Geen reacties meer mogelijk.