Chinese soep van een Hollandse Lisette

donderdag 13 maart 2008 door Barbara

Chinese soep voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten:

1 pot kippenbouillon
1 paksoi
2 kippenpoten (liefst met vel) (mogen er ook meer zijn)
1 pakje groentesoeppoeder
1 zakje noedels
1 eetlepel gemberpoeder
1 doosje taugé
1 zakje gedroogde chilipepers
Peper en zout

Hoe gaan we te werk:

Grote soeppan, daarin de kippenbouillon opwarmen (houdt er wel rekening mee dat je nog ongeveer 3 potten water moet toevoegen, maar dit staat allemaal op de pot) 

De kippenpoten in zijn geheel in de pan erbij en lekker laten opwarmen, wanneer deze goed gaar is het velletje en de botten verwijderen. Dit kan je het beste doen door de kip even uit de pan te halen. Het is lekker als je de kip nog even in kleine stukjes snijd.

De groentesoeppoeder en gemberpoeder toevoegen. Het zout en peper toevoegen naar eigen smaak. Om het een beetje pittig te maken kun je chilipepers toevoegen, ik doe er meestal een stuk of 4 in en dan wel open snijden, zodat de smaak beter tot zijn recht komt. (let op dit zijn niet de rode chilipepers die in het vers vak liggen) Dit maakt het wel pittig je kan het ook weg laten.

De paksoi snijden en toevoegen aan de soep. Ik zou alleen het witte gedeelte doen, dit is het lekkerste

Uiteindelijk de noedels en de taugé toevoegen.

Hoe langer je de soep laat trekken hoe meer smaak, maar hij is ook al heerlijk als je hem meteen wilt eten

 

Geen reacties meer mogelijk.