Gevulde inktvis – calamares rellenos

zaterdag 16 juni 2012 door Barbara

Vandaag voor t eerst in mijn leven pijlstaartinktvis klaargemaakt….even doorbijten, zeker als je het lijfje echt leeg moet halen….zit wit creme fraiche-achtige troep in…geen zwarte inkt te zien….Als je het door hebt, piece of cake en inktvis is nou eenmaal heel lekker!

Nodig voor 4 personen:
12 pijlstaartinktvisjes
2 uien in stukjes
3 tenen knoflook geperst
100 gr ham in stukjes
1 ei
2 eetl paneermeel
beetje zout en peper en wat paprikapoeder
2 eetl bloem
een scheut olijfolie
4 tomaten
1 eetl peterselie in stukjes
150 ml droge witte wijn
contailprikkers

Inktvissen schoonmaken:
zie foto’s
– trek de kop eraf met de ingewanden eraan
– snijdt de tentakels eraf en snijdt ze in stukjes, voor de vulling
– haal het doorzichtige schild uit het lijfje
– haal het hele lijfje leeg
– trek het gevlekte vel van de inktvis
– spoel de inktvis af van binnen en buiten

Bereiden:
Meng de helft van de ui+de helft van de knoflook met de ham, de stukjes tentakels, het ei, de paneermeel en peper-zout-paprikapoeder.
Vul een spuitzak hiermee en vul de inktvissen. Prik ze dicht met een cocktailprikker en wentel ze door de bloem.

Ontvel de tomaten en snijdt deze in stukjes.

Verwarm de olijfolie en bak de inktvissen in ca 5 min rondom bruin. Haal de inktvissen uit de pan en leg ze op een bord.
Bak de rest vd knoflook en de ui in de pan, ca 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog ca 2 min. Leg de inktvissen terug en voeg de wijn toe. Laat 25 stoven op een laag vuur met de deksel op de pan. Voeg net voor serveren wat peterselie toe.

Om de foto’s groot te zien: klik 1 keer, hij opent in 1 scherm, klik nog 1 keer op de foto en hij is beeldvullend

 

Geen reacties meer mogelijk.