Nelly’s Kip

zaterdag 1 maart 2008 door Barbara

img_0006_resiingmarze.JPGRecept van Ingmars moeder: Pittige kip met knapperige tauge voor 4 pers.

Benodigdheden:
400 gr. Kipfilet
3 uien
2 el. Olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kopje bouillon[tablet]
1 theel.azijn
4 et.ketchup
4 et. Bruine basterd suiker

4 et. Pindakaas
300 gr. Tauge
sambal en ketjap naar smaak toevoegen…lekker veel

Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Verhit de olie in de pan en bak hierin de blokjes kipfilet goudbruin.
Neem de kip uit de pan en fruit in de achtergebleven olie de uien aan. Pers de tenen knoflook er boven uit en voeg de bouillon toe. Voeg de azijn,ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bruine basterd suiker,sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kipblokjes toe en warm het geheel door. Voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee, zodat de tauge nog lekker knapperig blijft.

Lekker met rijst, atjar en kroepoek. Doe er komkommersalade bij bv. komkommer met schil in blokjes, het vruchtvlees eruit snijden, en daardoor sambal en suiker.

Dit gerecht kan 1 dag tevoren worden klaargemaakt.Voeg dan pas bij het opwarmen de tauge toe.

Tip van de week:
Zet een schaaltje citroenwater op tafel voor als je vet eten op tafel bedient.
Je kunt je vingers erin dopen en het vet gaat er meteen af

EET SMAKELIJK!

 

Geen reacties meer mogelijk.